AdBlue-poisto

Ad Blue poisto

AdBlue on ureasta ja kemiallisesti puhdistetusta vedestä tehtävän liuoksen kauppanimi. Liuoksen vahvuus on 32,5 %. Sitä käytetään dieselkäyttöisten ajoneuvojen pakokaasujen typen oksidien päästöjen alentamiseen. AdBlue jäätyy -11 C-asteessa, mistä johtuen esim. maansiirtopuolella tuskaillaan aineen säilytykseen ja tankkaukseen liittyvien ongelmien kanssa.

Ajoneuvoissa on erillinen AdBlue-tankki. AdBluen kulutus on noin 1 L / 1000 km, ja kojetaulussa oleva varoitusvalo kertoo milloin säiliö pitää täyttää. AdBluen säiliön täyttämättä jättäminen aiheuttaa auton vikatilan tai auto ei edes käynnisty.

Tämä monimutkainen järjestelmä pitää sisällään tankkiyksikön, ohjainlaitteen, tasontunnistimen, pumpun, siirtolinjaston sekä suihkutussuuttimen. Vikakohteita siis riittää ja autovalmistajat ovat tehneet komponenteistä suuria yksikköjä, joiden hinnat liikkuvat 1000-3000 euron välissä. Kuluttaja ei järjestelmästä hyödy mitään, eikä sen toiminta vaikuta katsastuksessa mitattaviin päästöihin.

AdBlue järjestelmä voidaan ohittaa ohjelmoinnilla, jolloin käyttäjä säästyy aineen tankkaamiselta ja tuhansien eurojen korjauskustannuksilta.